we r young festival creatieve workshops villa basta limburg hasseltWat. Een. Feest! Tijdens het uitverkochte tienerfestival We R Young in Hasselt stoomden onze lokale singersongwriters, bands en dj’s op het Villa Basta stage de jongeren klaar voor hoofdacts Lil’ Kleine en Famke Louise. In onze Chill Ville leefden de jonge bezoekers zich uit dankzij allerlei creatieve workshops: graffiti, breakdance, plaktattoos zetten, zeefdrukken maken, virtual reality, slijm maken en… elektronische muziek produceren met fruit!

 

Line-up Villa Basta stage

Wie zoekt, die vindt! Op onze oproep voor jonge en lokale dj’s, bands en singersongwriters kregen we heel wat reacties binnen. Zo reageerde niemand minder dan Jérémie Vrielynck, de 17-jarige finalist van The Voice van Vlaanderen. Hij maakte samen met de 16-jarige IBE en de Hasseltse tienerband Murry and The Flurries ons podium onveilig. Met hun dj-skills kaapten dj Nameless en dj Sobrino’s iedereen weg van het hoofdpodium en lokten ze alle party animals naar ons Villa Basta stage. Naast de bands en dj’s zorgden de dansshows van het Hasseltse danscollectief Cosmo en onze breakdancecrew Freshness voor het nodige entertainment.

Villa Basta artists in the picture

ibe wuyts we r young villa basta hasselt limburgIBE

Het Villa Basta verhaal van de 16-jarige Ibe Wuyts begon vorig jaar met een coverwedstrijd van Ed Sheeran. Als winnaar van de wedstrijd mocht hij onze opnamestudio induiken. Zo werd zijn krakende inzending plots een professioneel opgenomen clip, die je hier kan bekijken. Naar aanleiding van zijn optreden op ons Villa Basta stage op We R Young dook IBE weeral onze opnamestudio in. Deze keer kreeg hij er bandcoaching door muzikant Jan Swerts. Hij schreef intussen al twee eigen nummers die hij voor de eerste keer voor een publiek bracht tijdens We R Young.

 

dj nameless max villa basta dj'en cursist we r young hasseltDJ Nameless

Hoewel zijn artiestennaam laat uitschijnen van niet, heeft deze 13-jarige dj wel degelijk een naam: Maxime Vandooren. Al van zijn elfde volgt Maxime de cursus dj’en in de Villa. Hij werd uit alle inzendingen uitverkoren om op ons podium te draaien omdat hij op zijn jonge leeftijd al een zeer volwassen muziekkeuze heeft. Maxime draait namelijk niets liever dan techno. Uiteraard beheert hij de nodige dj-skills als geen ander. Naar aanleiding van We R Young werd hij gecoacht door Jannick Warnier, ofwel dj Pelace.