vloggen video workshop film kortfilm limburg antwerpen vlaams-brabant villa basta

Video Vibes

De gepersonaliseerde formats van onze filmworkshops- en projecten zijn uniek in Vlaanderen. Laat ons weten rond welk thema jij graag wilt werken, en wij werken het geschikte videoformat uit.

Kortfilm

In groep werk je een zelfgeschreven kortfilm uit onder begeleiding van een professionele videomaker. Je haalt inspiratie uit eigen anekdotes, krantenknipsels of films en ontwikkelt vandaaruit een eigen script. Speelse improvisatie-oefeningen helpen je bij het uitwerken van personages en het uitdenken van spannende plotwendingen. Eens het scenario klaar is, sta je zowel voor als achter de camera: je bent afwisselend acteur, regisseur, cameraman en geluidstechnicus.

YouTube vloggen

Tijdens deze workshop ontdek je de geheimen van een coole montage en maak je de vetste thumbnails. Uiteraard leer je hoe je een sterke filmopname maakt. Pranks, challenges, gamereviews of vlogs met net dat tikkeltje meer inhoud… Het kan allemaal!

Stop-motion animatievideo

Wek je gekste fantasiewereld tot leven! Je bedenkt je eigen verhaal en giet dit om in een scenario. Je tekent je zelfverzonnen personages of tovert ze om tot 3D-figuurtjes met klei. Eens je alle scènes foto per foto opgenomen hebt, ga je de stemmetjes inspreken. Als finishing touch zet je er een leuk muziekje onder en… Je eerste animatiefilmpje is klaar voor vertoning!

Workshops op maat

Opgaan in dat ene moment van creativiteit, meegaan in de verbeelding en verhalen van leeftijdsgenoten en bovenal: nieuw potentieel van jezelf ontdekken. Dat is waar we met onze creatieve workshops naar streven. De eigen interesses en inspiratie van de deelnemers vormen steeds ons uitgangspunt. De jongeren verzinnen, ontdekken, sturen en creëren. Kortom: zij programmeren, wij organiseren.

We stellen telkens een op maat gemaakt programma samen dat aansluit bij de leefwereld van de deelnemers. Onze begeleiders zakken met een kar vol materiaal af naar jouw school, vereniging of organisatie. Het enige waar je zelf voor zorgt is de ruimte waarin de activiteit plaatsvindt.

Cultuurdag

Alle workshops kan je apart aanvragen of met elkaar mixen tot een cultuurdag of -week. Naast Video Vibes kan je ook kiezen uit drie andere vooropgestelde pakketten:

  • Express Yourself | improvisatietheater en expressietraining
  • Urban Hiphop | graffiti, street art, breakdance, slam poetry rap en dj’en
  • Pop Muziek| hit in 1 dag, elektronische muziek producen en let’s go bananas met de Makey Makey

Workshops aanvragen

Vraag een workshop of cultuurdag aan door een mailtje te sturen naar info@villabasta.be of door te bellen naar het nummer 011 72 77 77. Ook voor meer informatie kan je op dit e-mailadres en telefoonnummer terecht. Wij nemen zo snel mogelijk contact met je op.

Prijzen

Neem voor de prijs van een cultuurdag of -week contact met ons op en we bekijken samen de wensen en mogelijkheden.