breakdance hiphop urban workshop scholen villa basta limburg antwerpen vlaams-brabant

Urban Hiphop

Hiphop wil de samenleving een spiegel voorhouden en is daarom de geknipte taal voor jongeren. Via onze hiphop workshops geven we jongeren een stem en gaan we in dialoog met de maatschappij.

Tip: Kies binnen dit urban hiphoppakket enkele workshops van minstens twee uur per workshop en organiseer je eigen hiphopdag!

Graffiti

Normaal is graffiti spuiten verboden, maar vandaag is het toegestaan. Eens je de basisspuittechnieken in je vingers hebt, schets je je straatkunstwerk op papier. Daarna spuit je je ontwerp, kunstzinnige tag of straatgedicht op een muur of een canvas. Terwijl je je laat inspireren door bekende graffitikunstenaars, ontdek je gaandeweg je persoonlijke stijl.

Street art

Tijdens deze workshop schep je kunst in alledaagse voorwerpen zoals vuilbakken, wegwijzers of muren. Je kruipt in de huid van Slinkachu door minuscule poppetjes op onopvallende objecten in het straatbeeld te plaatsen en zo minuscule kunstwerken te creëren. Geïnspireerd door de straatkunstenaar Banksy ontwerp je je eigen stencils. Verder betreed je ook het verboden pad van sticker art en graffiti.

Breakdance

Op funky hiphopbeats en dikke R&B schijven train je de indrukwekkendste breakdancemoves. Je zet originele ideeën om in snappy footwork, powermoves en freezes. Je begint met de six-step, moonwalk en top rocks en eindigt – who knows – met de befaamde headspin.

Slam poetry rap

Slam poetry is spelen met onderliggende betekenissen, klanken en ritmes van woorden. En dat op een podium. In deze workshop gooi je allerlei woorden in een cocktailshaker die je door elkaar schudt tot een geheel eigen poëtische taal. Ook leer je hoe je je eigen stempel drukt op je on stage performance.

Dj’en

Omdat je het snelst leert terwijl je doet, slaan we de theoretische jibber jabber over. Een ervaren dj helpt je meteen op weg om je eigen mix te maken. Je zoekt zelf muziek en verkent nieuwe genres. Basistechnieken met faders, BPM, EQ, sampling en beatmatching krijg je in no time onder de knie.

Workshops op maat

Opgaan in dat ene moment van creativiteit, meegaan in de verbeelding en verhalen van leeftijdsgenoten en bovenal: nieuw potentieel van jezelf ontdekken. Dat is waar we met onze creatieve workshops naar streven. De eigen interesses en inspiratie van de deelnemers vormen steeds ons uitgangspunt. De jongeren verzinnen, ontdekken, sturen en creëren. Kortom: zij programmeren, wij organiseren.

We stellen telkens een op maat gemaakt programma samen dat aansluit bij de leefwereld van de deelnemers. Onze begeleiders zakken met een kar vol materiaal af naar jouw school, vereniging of organisatie. Het enige waar je zelf voor zorgt is de ruimte waarin de activiteit plaatsvindt.

Cultuurdag

Alle workshops kan je apart aanvragen of met elkaar mixen tot een cultuurdag of -week. Naast Urban Hiphop kan je ook kiezen uit drie andere vooropgestelde pakketten:

  • Express Yourself | improvisatietheater en expressietraining
  • Video Vibes | kortfilm, stop-motion animatiefilm en YouTube vloggen
  • Pop Muziek | hit in 1 dag, elektronische muziek producen en let’s go bananas met de Makey Makey

Workshops aanvragen

Vraag een workshop of cultuurdag aan door een mailtje te sturen naar info@villabasta.be of door te bellen naar het nummer 011 72 77 77. Ook voor meer informatie kan je op dit e-mailadres en telefoonnummer terecht. Wij nemen zo snel mogelijk contact met je op.

Prijzen

Neem voor de prijs van een cultuurdag of -week contact met ons op en we bekijken samen de wensen en mogelijkheden.