Producen2

Met Ableton Live produce je zelf elektronische muziek, zowel live als in de studio. Een professionele muzikant leert je tracks maken van a tot z. Je leert de software tot in de kleinste details gebruiken, matcht je sporen tot een strak geheel met timestretching, verdiept je in remixen en mash-ups, en leert hoe je nummers live nog kan aanpassen. Met behulp van effecten en digitale synthesizers creëer je je eigen sounds. Vervolgens combineer je zelf de knapste beats en samples tot je eigen songs. Tijdens de cursus muziek producen verdiep je je in verschillende genres, gaande van EDM en hiphop tot ambient.

Tijdens het jaarlijkse evenement Basta Basta zet Villa Basta haar deuren open en speel je je eigen muziek live of via een op voorhand opgenomen podcast voor een publiek.

Of je nu de ambitie hebt om een professionele muziekproducer te worden of om gewoon wat te experimenteren met allerlei random sounds in je kelder… Het maak allemaal uit niet. Ieder doet zijn ding en werkt aan zijn eigen creaties, onder begeleiding van een ervaren muziekproducer.

Hasselt, Genk en Geel

Dus als je wil leren producen, schrijf je dan in voor deze opleiding muziekproducer. De cursus elektronische muziek producen is een van de creatieve cursussen in Hasselt. Je kan de cursus muziek producen ook volgen in Genk en in Geel.

Tieners (12+) en jongvolwassenen (18+)

Voor de cursus muziek producen met Ableton maken we een onderverdeling tussen tieners van 12 tot 16 jaar en jongeren en jongvolwassenen van 16 tot 30 jaar. Kinderen van 8 tot 12 jaar kunnen zich inschrijven voor de cursus elektronische muziek voor kinderen. De cursusreeks vindt plaats in Hasselt (Limburg) op het adres van Villa Basta en loopt van begin oktober 2018 tot midden mei 2019. Hieronder vind je de uitgebreide cursuskalender.

Kinderen (8-12j)

Wegens het grote succes van onze workshops producen voor kinderen, organiseren we vanaf dit jaar ook een cursus muziek producen voor kinderen. Dus ben je tussen 8 en 12 jaar en ben je fan van elektronische muziek en wil je je eigen elektronische nummers maken op de laptop? Volg dan zeker de cursus muziek producen voor kinderen in Hasselt!

Video

muziek producen cursus in Hasselt en Genk villa basta

Podcast

Om al een idee te hebben waar je tijdens de cursus elektronische muziek producen allemaal mee experimenteert, beluister de podcast van onze muziekproducers. Zowel de ervaringen van beginners als gevorderden uit de cursus muziek producen met Ableton komen aan bod tijdens deze podcast. De deelnemers praten over de muziek die hen bezighoudt, de nummers die ze zelf hebben geproducet en hun muzikale toekomstplannen. Na elk interview draaien ze hun eigen nummers.

Basta Beats groep

In de Basta Beats groep slaan onze dj’s en muziek producers de handen in elkaar. Samen experimenteer je met alles wat met elektronische muziek te maken heeft en bouw je een sterk netwerk uit dat boekingen voor fuiven en festivals oplevert. In het open atelier kan je ook terecht om materiaal te lenen of om feedback te vragen op je demo’s aan elkaar of de begeleider. Op aanvraag van jullie organiseren we masterclasses waarbij we telkens andere specialisten uitnodigen.

Als de cursus muziek producen je interesseert, heb je misschien ook zin om deze cursussen te volgen:

dj cursus hasselt limburg villa basta    elektronische muziek kinderen cursus limburg hasselt villa basta

Muziek producen | 12+

Leeftijd? Tieners van 12 tot 16 jaar

Tijdstip? Vrijdag van 17u00 tot 19u00

Aantal sessies? 22 vrijdagen vanaf 5 oktober

Deelnameprijs? € 185

Muziek producen | 16+

Leeftijd? Jongeren en jongvolwassenen vanaf 16 jaar

Tijdstip? Vrijdag van 19u00 tot 21u00

Aantal sessies? 22 vrijdagen vanaf 5 oktober

Deelnameprijs? € 185 (student), € 240 (niet-student) of € 300 (30+)

Schrijf je in door een e-mail te sturen met je naam, adres, geboortedatum, telefoonnummer en naam van de cursus naar info@villabasta.be of door even te bellen naar 011 72 77 77. Je mag ook altijd bellen of mailen voor meer informatie.

Je kan je ook inschrijven door onderstaand formulier in te vullen. Wij kijken dan na of er nog plaats is voor deze cursus en contacteren je zo snel mogelijk om je inschrijving te bevestigen.

Je voornaam*

Je achternaam*

Kies je leeftijdsgroep*
Tieners (12+)Jongeren (16+)

Je adres
straat en huisnummer*

postcode*

gemeente*

Je e-mailadres*
op dit e-mailadres krijg je een inschrijvingsbevestiging toegestuurd

Je telefoonnummer

Je gsm-nummer*

Je geboortedatum*

Hoe ken je ons?*
Ik volgde al een cursus, workshop of kamp bij Villa BastaFlyer in mijn brievenbusFlyer op schoolMond-aan-mond reclame (vrienden, familie, kennissen…)Google of andere zoekmachineUiT-databankAndere:

Opmerkingen

LET OP! Onze bevestigingsmails komen bij Hotmail en Outlook e-mailadressen vaak in de spamfilter terecht. Kijk dit dus zeker even na als je onze e-mail niet in je inbox ontvangt.

velden met een * zijn verplicht in te vullen

Muziek producen

Dit zijn cursussen van 22 vrijdagen:

vrijdag 5 oktober 2018
vrijdag 12 oktober 2018
vrijdag 19 oktober 2018
vrijdag 26 oktober 2018
vrijdag 9 november 2018
vrijdag 16 november 2018
vrijdag 23 november 2018
vrijdag 30 november 2018
vrijdag 7 december 2018
vrijdag 11 januari 2019
vrijdag 18 januari 2019
vrijdag 25 januari 2019
vrijdag 1 februari 2019
vrijdag 8 februari 2019
vrijdag 15 februari 2019
vrijdag 22 februari 2019
vrijdag 1 maart 2019
vrijdag 15 maart 2019
vrijdag 22 maart 2019
vrijdag 26 april 2019
vrijdag 3 mei 2019
vrijdag 10 mei 2019