011 72 77 77

maquettebouw

Stel je eens voor dat je zelf een kasteel mocht ontwerpen, hoe ziet dat eruit?  Roze met levensgrote raketten op het dak, elke toren in een andere kleur, de buitenmuren gestippeld als een Dalmatiër? Of stel dat je je droomschool mocht bouwen, zou je dan alle noodtrappen vervangen door glijbanen? Alle buitenmuren weglaten en alle lessen laten doorgaan in open lucht?

In je eigen fantasiewereld kan het allemaal!

Een maquette bouwen is zoveel meer dan knippen, plakken en verven. Het is een decor bouwen voor persoonlijke verhalen. Wat voor gebouw je ook maakt, er zullen altijd andere verhalen aan gekoppeld zijn. En ook die verhalen mag je helemaal zelf verzinnen! Tijdens deze workshop werk je ook eens met totaal andere materialen dan je gewend bent, zoals een lijmpistool en stencilmesje. Maar ook mag je alles de kleuren geven die jij maar wilt. Kortom: het is een workshop waarin je je helemaal kan uitleven!

TIP: Koppel deze workshop aan een workshop stop-motion en gebruik je zelfgebouwde maquette als decor voor je stop-motion filmpje. Ook je zelfverzonnen personages knutsel je zelf.

Workshops en projecten op maat

Maquettebouw kan je als workshop, project of kamp aanvragen. Een workshop bestaat uit een sessie van minstens twee uur en duurt maximum één dag. Vanaf het moment dat de sessies verspreid zijn over meerdere dagen, spreken we van een project. Samen met jouw vereniging of school werken we elke activiteit uit naar wens. Wij bieden de begeleiding en de tools en jij kiest – indien gewenst – de precieze invulling. Benieuwd naar de mogelijkheden? Stuur dan een mailtje naar info@villabasta.be of bel 011 72 77 77.

Workshops en projecten op locatie

Onze begeleider zakt met een kar vol materiaal af naar jouw school, vereniging of organisatie. Het enige waar je zelf voor zorgt is een geschikte ruimte waarin de activiteit doorgaat. De ideale plek voor deze workshop is een buitenlocatie onder een afdak of een ruim lokaal met een goede verluchting. Villa Basta is actief in heel Vlaanderen. Onze begeleiders begeleiden activiteiten in de provincies Limburg, Antwerpen, Vlaams-Brabant, Oost-Vlaanderen en West-Vlaanderen.

Deelnemers

Maquettebouw  is geschikt voor kinderen vanaf 9 jaar, tieners en jongvolwassenen. Omdat we meer individuele feedback kunnen geven in kleinere groepen, mikken we op maximum 12 deelnemers per activiteit.

Prijs
 • Workshop
  • Workshops van 3 uur:  € 150
  • Vanaf het vierde uur: € 45 per uur
  • Met een maximum totaalprijs van € 300 per dag
 • Project
  • Workshops van 3 uur: € 145
  • Vanaf het vierde uur: € 40 per uur
  • Met een maximum totaalprijs van € 300 per dag
 • Materiaalkosten: € 25 per uur per groep (max. 12 deelnemers)
 • Vervoerskosten: € 0,40/km vanuit Hasselt
Extra info

Onder het tabblad ‘Info’ bij ‘FAQ‘ vind je antwoorden terug op veelgestelde vragen over workshops en projecten. Neem daar zeker eens een kijkje! Eventuele vragen die je hebt, worden daar misschien al beantwoord.

Workshop/Project aanvragen
 • De workshop kan je aanvragen door een e-mailtje te sturen naar info@villabasta.be of door te bellen naar het nummer 011 72 77 77. Ook voor meer informatie kan je op dit e-mailadres en telefoonnummer terecht.
 • Je kan de workshop ook aanvragen door onderstaand formulier in te vullen. Als je bepaalde zaken niet kan invullen, mag je gerust een schuine streep zetten.

  Wij nemen zo snel mogelijk contact met je op.  GEWENSTE TIJDSTIP

  datum van de workshop

  startuur van de workshop

  einduur van de workshop  GEWENSTE LOCATIE
  naam

  adres

  straatnaam en huisnummer

  postcode en gemeente


  DEELNEMERSGEGEVENS

  aantal deelnemers

  leeftijd van de deelnemers

  omschrijving van de deelnemers


  CONTACTGEGEVENS

  naam van de contactpersoon

  naam van de vereniging of school

  telefoon- of gsm-nummer

  e-mailadres

  adres

  straatnaam en huisnummer

  postcode en gemeente


  OPMERKINGEN