Cursus Live Visuals villa basta plateau geelWat een vj doet, is in feite hetzelfde als wat een dj doet maar dan met beelden in plaats van met geluid. Tijdens een dj-show creëer je als vj live kunst met bewegende beelden op grote schermen. Deze cursus is ook interessant voor dj’s of producers die hun sets meer visueel aantrekkelijk willen maken.

Dankzij het vj-programma Resolume leer je alles over live mixing, video effects, midi control, Live Beat Sync, special affects en video mapping.

Begeleider: Grimm Van Gestel

Grimm Van Gestel (1990 – Ivoorkust) is een allround visual artist. Hij specialiseert zich vooral in video mapping en animatie. Op de website van Grimm kan je zijn indrukwekkende werk bekijken.

In de weekends vind je hem meestal terug aan de rand van een dansvloer, klaar om de show een nieuwe dimensie te geven. Door het combineren van video projectors, software, controllers, allerlei optische effecten en spectaculaire visuals weet hij elke venue om te toveren tot een moderne dance temple. En als dat niet genoeg is zet hij nog een adembenemende lazershow erbij! In de zomer kan je zijn kunsten zien op verschillende festivals in heel Europa.

Tussen de weekenden door vol met flitsend video geweld werkt Grimm aan interactieve video installaties waar hij sensors en software combineert om tot nieuwe visuele concepten te komen en deze los te laten op het publiek. Ook gebruikt hij zijn videoskills om andere evenementen op te fleuren zoals kunstexposities.

Praktische info

Deze cursus bestaat uit vier sessies en loopt vanaf midden februari tot eind maart 2019. De cursus Live Visuals in Geel voor jongeren is geschikt voor jongeren van 14 tot 30 jaar en loopt in samenwerking met Plateau, het cultuurplatform van Jeugdhuis De Vonk.

Voor deze cursus breng je je eigen laptop mee. Vormt dit een probleem? Stuur ons even een mailtje via info@villabasta.be, dan zoeken we samen naar een oplossing.

Live Visuals | 14+

Leeftijd? Jongeren vanaf 14 jaar

Tijdstip? Dinsdag van 19u tot 22u

Aantal sessies? 4 dinsdagen vanaf 19 februari 2019

Deelnameprijs? € 59

Locatie? Jeugdhuis de Vonk, Diestseweg 135, 2440 Geel

Live Visuals | 16+

Leeftijd? Jongeren vanaf 16 jaar

Tijdstip? Dinsdag van 19u tot 22u

Aantal sessies? 4 dinsdagen vanaf 19 februari 2019

Deelnameprijs? € 59

Locatie? Jeugdhuis de Vonk, Diestseweg 135, 2440 Geel

Je voornaam*

Je achternaam*

Je adres
straat en huisnummer*

postcode*

gemeente*

Je e-mailadres*
op dit email adres krijg je een inschrijvingsbevestiging toegestuurd

Je telefoonnummer

Je gsm-nummer*

Je geboortedatum*

Hoe ken je ons?*
Ik volgde al een cursus, workshop of kamp bij Villa BastaFlyer in mijn brievenbusFlyer op schoolMond-aan-mond reclame (vrienden, familie, kennissen…)Google of andere zoekmachineUiT-databankAndere:

Opmerkingen

Let op! Onze bevestigingsmails komen soms in de spamfilter terecht. Kijk dit dus zeker even na als je onze e-mail niet in je inbox ontvangt.

velden met een * zijn verplicht in te vullen

Live Visuals

Dit zijn cursussen van 4 dinsdagen:

dinsdag 19 februari 2019

dinsdag 26 februari 2019

dinsdag 12 maart 2019

dinsdag 19 maart 2019