calderAlexander Calder

Een mobiel bekoort groot en klein. Alexander Calder is dé kunstenaar die onderzoek heeft gedaan naar evenwicht en vormen. We nemen zijn manier over om een mobiel te bouwen: ijzerdraden die in elkaar haken en waarbij je op zoek moet gaan naar het juiste punt om je kleine kunstwerkjes aan op te hangen.

Vliegbeesten of iets anders?

Omdat je kunstwerkje in de lucht hangt, is het heel belangrijk dat de onderkant ontzettend mooi is. Je mag zelf natuurlijk een onderwerp voorstellen, maar onze favoriet zijn vliegbeesten of fantasie- en kleurrijke dingen die je mooi kan versieren.

Foam en silk clay

Deze soorten klei zijn vrij nieuw. Foam clay bestaat uit allemaal kleine piepschuimbolletjes die in een soort gelatine zitten. Het plakt op alle ondergronden en heeft een zeer aangename structuur. Silk clay is zo zacht als zijde en mengt ongelofelijk goed, waardoor je prachtige kleuren kan maken.

Beide soorten drogen aan de lucht en worden steenhard, maar je moet wel geduld hebben. De droogtijd is een kleine week.

Workshops en projecten op maat

In de voetsporen van Alexander Calder kan je als workshop, project of  kamp aanvragen. Een workshop bestaat uit een sessie van minstens twee uur en duurt maximum één dag. Vanaf het moment dat de sessies verspreid zijn over meerdere dagen, spreken we van een project. Samen met jouw vereniging of school werken we elke activiteit uit naar wens. Wij bieden de begeleiding en de tools en jij kiest – indien gewenst – de precieze invulling. Benieuwd naar de mogelijkheden? Stuur dan een mailtje naar info@villabasta.be of bel 011 72 77 77.

Workshops en projecten op locatie

Onze begeleider zakt met een kar vol materiaal af naar jouw school, vereniging of organisatie. Het enige waar je zelf voor zorgt is de ruimte waarin de activiteit doorgaat, indien nodig.

Deelnemers

In de voetsporen van Alexander Calder is geschikt voor kinderen (vanaf 8 jaar), tieners en jongvolwassenen. Omdat we meer individuele feedback kunnen geven in kleinere groepen, mikken we op maximum 12 deelnemers per activiteit.

Prijs
 • Workshop
  • Workshops van 2 uur: € 100
  • Workshops van 3 uur:  € 150
  • Vanaf het vierde uur: € 35 per uur
 • Project
  • Workshops van 2 uur: € 100
  • Vanaf het derde uur: € 35 per uur
 • Volledige dag: € 250
 • postproductie: € 35 per uur
 • Vervoerskosten: € 0,40/km vanuit Hasselt
Extra info

Onder het tabblad ‘Info’ bij ‘FAQ‘ vind je antwoorden terug op veelgestelde vragen over workshops en projecten. Neem daar zeker eens een kijkje! Eventuele vragen die je hebt, worden daar misschien al beantwoord.

Project aanvragen
 • De workshop kan je aanvragen door een e-mailtje te sturen naar info@villabasta.be of door te bellen naar het nummer 011 72 77 77. Ook voor meer informatie kan je op dit e-mailadres en telefoonnummer terecht.
 • Je kan de workshop ook aanvragen door onderstaand formulier in te vullen. Als je bepaalde zaken niet kan invullen, mag je gerust een schuine streep zetten.

  Wij nemen zo snel mogelijk contact met je op.  GEWENSTE TIJDSTIP

  datum van de workshop

  startuur van de workshop

  einduur van de workshop  GEWENSTE LOCATIE
  naam

  adres

  straatnaam en huisnummer

  postcode en gemeente


  DEELNEMERSGEGEVENS

  aantal deelnemers

  leeftijd van de deelnemers

  omschrijving van de deelnemers


  CONTACTGEGEVENS

  naam van de contactpersoon

  naam van de vereniging of school

  telefoon- of gsm-nummer

  e-mailadres

  adres

  straatnaam en huisnummer

  postcode en gemeente


  OPMERKINGEN