cultuurdag creatieve workshops scholen limburg antwerpen vlaams-brabant villa basta

Organiseer in je school, vereniging of organisatie een cultuurdag! Je kiest voor het pakket Express Yourself!, Urban Hiphop, Video Vibes, Pop Muziek of stelt zelf je programma samen met enkele willekeurige workshops van minstens twee uur per workshop.

 


Urban Hiphop | street art – breakdance – slam poetry rap – dj’en

Hiphop wil de samenleving een spiegel voorhouden en is daarom de geknipte taal voor jongeren. Via onze hiphop workshops geven we jongeren een stem en gaan we in dialoog met de maatschappij.

Express Yourself! | improvisatietheater – expressietraining 

Het creatieve pakket ‘Express Yourself!’ omvat de workshops improvisatietheater en expressietraining. Tijdens deze workshops draait alles rond assertiviteit en identiteitsvorming. De ervaren improspeler en theatermaker die deze workshops begeleidt, bestuift de deelnemers met zijn enthousiasme en speelt in op het individuele potentieel van iedere deelnemer.

Pop Muziek | hit in 1 dag – elektronische muziek producen – let’s go bananas met de Makey Makey 

Elektronische muziek is de nieuwe rock en dj’s zijn de nieuwe rocksterren. Tijdens deze workshops creëer je je eigen elektronische beats, tracks of zelfs volledige songs.

Video Vibes | kortfilm – YouTube vloggen – stop-motion animatiefilm

De gepersonaliseerde formats van onze filmworkshops- en projecten zijn uniek in Vlaanderen. Laat ons weten rond welk thema jij graag wilt werken, en wij werken het geschikte videoformat uit.

Workshops op maat

Opgaan in dat ene moment van creativiteit, meegaan in de verbeelding en verhalen van leeftijdsgenoten en bovenal: nieuw potentieel van jezelf ontdekken. Dat is waar we met onze creatieve workshops naar streven. De eigen interesses en inspiratie van de deelnemers vormen steeds ons uitgangspunt. De jongeren verzinnen, ontdekken, sturen en creëren. Kortom: zij programmeren, wij organiseren.

Alle workshops kan je apart aanvragen of los van de pakketten combineren en met elkaar mixen tot een cultuurdag of –week. We stellen een op maat gemaakt programma samen dat aansluit bij de leefwereld van de deelnemers. Onze begeleiders zakken met een kar vol materiaal af naar jouw vereniging of school. Het enige waar je zelf voor zorgt is de ruimte waarin de activiteit plaatsvindt.