muziekopname villa basta hasselt

Muziekopnames | Studio Villa Basta

muziekopname villa basta hasselt

Een bandcoachingstraject volgen, de opnamestudio induiken, een videoclip opnemen, netwerken met andere artiesten uit de scene, het festivalpodium bestijgen… Onder haar eigen muzikantenlabel stelt Villa Basta haar netwerk van muziekproducers, bandcoaches en festivalorganisatoren ter beschikking van jong, muzikaal talent.

Hasselt: demo-opnames | Studio Villa Basta 

Jonge, beginnende bands en singer-songwriters kunnen in onze nieuwe opnamestudio terecht voor demo-opnames en een bandcoachingstraject. In onze theaterzaal doe je try-outs met een uitgebreide PA-installatie. Je leert spelen op live monitors en ontdekt hoe live mixing en monitormixing werkt.

Bandcoachingstraject en podiumkansen

Onder begeleiding van een muziekcoach duik je onze opnamestudio in. Naast de muzikale en technische begeleiding krijg je als band ook coaching op vlak van performance. Tijdens dit bandcoachingstraject leg je ook heel wat contacten met andere artiesten, waardoor je sneller je weg vindt binnen de muziekscene. Bovendien bieden we heel wat podiumkansen aan jonge bands.  Zo hebben we een eigen podium op Pukkelpop, Genk on Stage, We R Young en AFF. Eens je je demo in handen hebt, kunnen we via het bandcoachingstraject verdere opnames doen in Studio Crescendo te Genk.

Reportage opnamestudio TVL

Zien hoe het eraan toe gaat in onze eigen opnamestudio? Check hier het nieuwsitem over de opening van onze nieuwe opnamestudio op TV Limburg. De  Diepenbeekse band Murie and The Flurries maakte als eerste gebruik van onze nieuwe opnamestudio. Ze kregen hiervoor bandcoaching van Sarah Pepels, zangeres van Portland. Het resultaat van hun demo-opname beluister je hier.

Genk: muziekopnames en videoclip | Studio Crescendo

In Genk werken we samen met Studio Crescendo voor professionele (album)opnames. Dit gebeurt in samenwerking met Pino Guarraci, de eigenaar van de studio. Hij staat mee in voor de perfecte opname en mix. Ongeacht of je nu een singer-songwriter bent of een vijfkoppige metalband, je wandelt (of huppelt) de studio uit met een eigen demo, album of EP. Handig om je band mee te promoten op Soundcloud, YouTube, Facebook en Instagram.

Afspeellijst Studio Villa Basta

Klaar om de professionele opnamestudio in te duiken? Check de afspeellijst Studio Villa Basta op ons YouTube kanaal om de beelden te zien van artiesten die je voorgingen. Blijf je graag op de hoogte van de muziek die Villa Basta producet? Abonneer je dan op ons YouTube kanaal. Artiesten die je reeds voorgingen: The Black Box Revelation, Buurman, ILA, Poetic Jack, The Hourglass Instinct, Vince Seys, IBE, Wartaal, Monroe, IBE, Dr Zebra, Louie, BES, Anthe, Winter Trees, The Nightlighters, Lisa Castelli, The Galacticos…

Videoclip

Bij de muziekopnames in Studio Crescendo is er ook de mogelijkheid tot een video-opname. Op onze afspeellijst  Studio Villa Basta op ons YouTube kanaal vind je een heel aantal videoclips terug die opgenomen zijn in Studio Crescendo. Wil je graag een videoclip opnemen buiten de studio? Ook daarvoor kan je bij Villa Basta terecht.

Repetitieruimte

Ben je op zoek naar repetitieruimte? Mail naar rondpunt26@genk.be. Alle info over de repetitieruimtes in Genk vind je hier.

Contact 

Een bandcoachingstraject volgen? Een muziekopname doen? Een videoclip opnemen? Voor meer info bel 011 72 77 77 of stuur een mailtje naar wouter@villabasta.be. Of kom gerust eens iets drinken in ons café voor een vrijblijvende babbel!

Villa BaSTART

Villa BaStart is de infodag voor onze cursussen. Iedereen die meer wil weten over onze cursussen, kan deze dagen terecht in de Villa met al zijn vragen. Of je nu twijfelt welke cursus je op het lijf is geschreven, de lesgever wil leren kennen, al eens een korte kennismakingsworkshop wil volgen of gewoon eens wil zien waar Villa Basta ligt en hoe het lokaal eruitziet…. Je bent van harte welkom.

Voor dit cursusjaar is Villa BaStart al voorbij… Heb je echter nog vragen over een bepaalde cursus? Dan mag je ons altijd contacteren.

Jamcaravan op Pukkelpop

Op de Petit Bazar van Pukkelpop organiseert Villa Basta met de jamcaravan een open podium waar het publiek het podium mag kapen. De ene keer bestijgt een talentvolle band het podium, de andere keer grijpt een enthousiaste zatlap de micro om zijn favoriete song op het publiek af te vuren.

Pukkelpop 2018 | JAMMA JAM –  De Werf

Dit jaar was het thema op de Petit Bazar: Under Construction. De hele Petit Bazar werd omgetoverd tot een bouwwerf en vermomden onze muzikanten zich als mannen van de Jamma. Wees er maar zeker van dat de zangers en zangeressen uit het publiek de keet helemaal op stelten hebben gezet.

Wat je zelf doet, doe je beter dus kruip zelf achter de micro, pak een van onze gitaren of drumstokken vast en verbouw de keet op onze Pukkelpopjam! Doe-het-zelvers doen het met Jamma, Jam-ma!

 

Foto’s Pukkelpop 2018

Hieronder vind je alvast enkele sfeerbeelden terug van onze jamcaravan op Pukkelpop. De rest van de foto’s vind je terug op Facebook. De foto’s van donderdag 16 en vrijdag 17 augustus vind je hier. Voor de foto’s van zaterdag 18 augustus klik je hier.

Video’s Pukkelpop 2018 

In samenwerking met TV Limburg maakten we enkele voxpops. Pukkelpoppers vertelden ons daarin over hun favoriete artiesten en hun opvallende outfits, showden hun favoriete dancemoves en vertrouwden ons enkele Pukkelpopgeheimen toe. TVL draaide daarnaast ook zelf een reportage over de Jamcaravan op Pukkelpop 2018.