Op zoek naar een vestiging voor jouw dansgroep? Of wie weet wel voor je theatergezelschap. Misschien wel een akoestisch perfecte ruimte voor jouw band of een donkere kamer om analoge foto’s te ontwikkelen. In de Villa hebben we voor alles en iedereen een plaatsje, ook voor jouw passie.

Bij Villa Basta kom je terecht in een creatief jeugdcultuurhuis waar jonge mensen van zes tot dertig jaar kunnen experimenteren met theater, dans, foto, video, muziek, tekst en beeld. In de Villa ontdekken kinderen en jongeren hun creatieve goesting en krijgen ze de kans hun persoonlijk verhaal te vertellen. Ontmoet dus gelijkgezinde en doe aan kruisbestuiving. De Villa is een tweede thuis voor jeugd, cultuur en vooral lieve mensen.

RUIMTES

THEATERZAAL

Onze theaterzaal is ideaal voor theatergezelschappen en dansgroepen. Met een oppervlakte van 171m² is de zaal perfect om zowel te oefenen als om voorstellingen te geven. Daarnaast is de zaal voorzien van licht, geluid en een grote beamer. Technische fiche op aanvraag.

STUDIO

Akoestisch gemaakt tot perfectie en groot genoeg om wel drie bands tegelijkertijd neer te zetten. De ruimte is zo geschikt als repetitieruimte maar ook perfect om een eerste demo op te nemen. Geen muzikant? Niet getreurd. Met 40m² is de ruimte polyvalent inzetbaar.

ZWARTE ZAAL

Met 85m², een parketvloer en een erg hoog plafond is deze ruimte polyvalent inzetbaar. Theater, dans, foto, video of muziek komen hier helemaal tot hun recht.

BEELDEND ATELIER

Ons beeldend atelier is geschikt voor alles met kunst en beeld. Geniet van onze eigenste zeefdrukinstallatie en vele materialen. Daarnaast kunnen de smodderpotten hun zonder zorgen uitleven want een grote spoelbak staat ter beschikking om alles weer proper te maken. Wil je een voorbeeld tonen? Dat kan ook met een grote televisie die ideaal is om op te presenteren. Plug & play!

DONKERE KAMER

Geprikkeld door analoge fotografie maar geen ruimte om jouw foto’s te ontwikkelen? Heb jij even geluk. In onze DOKA ontwikkel jij jouw mooiste kiekjes!

CAFE

In het café kan je even uitblazen met een hapje en een drankje. Relax in onze comfortabele zetels en zet jouw favoriete plaat op. Leer nieuwe mensen kennen, speel een potje tafeltennis of leef je uit op onze kickertafel. Want de villa is voor iedereen een tweede thuis.


GOESTING?

Indien je meer informatie wil kan je altijd even binnenspringen. Liever vanop een afstandje? Contacteer ons dan via hasselt@villabasta.be of bel gewoon op onze vaste lijn 011 72 77 77.

QUARTIER CANAL

Gesitueerd op de rand van de binnenstad vertoeven wij binnen Quartier Canal. In de culturele hub van de stad met vriendelijke buren zoals Muziekodroom, PXL-Music, Farrm, The School (Maison Florida), en nog veel meer. Zelf maken wij deel uit van De Silo, het gebouw met bedrijven zoals architectenbureau a2o, Liswood & Tache, YAR, Cultuurcentrum Hasselt, MENTALL en zo verder en zo voort.