Een kunstkamp is een mix van knutselen en kunsteducatie. De kinderen leren kijken naar beelden en kunst, voeren zo veel mogelijk zelfstandig uit, vinden plezier in creativiteit en leren samenwerken. Meer uitleg vind je in het overzicht van de kampen en op de website van Bazarts vzw.

3-7 juli | Gewoon en digitaal

Beelden en kunst zijn voor kinderen niet alleen maar werkjes met penseel of tekeningen met inkt. Het zijn digitale collages en tekeningen gemaakt op een iPad, kortfilmpjes en animatie. Maar voor een stop-motion film kan je wel nog steeds die pentekeningen gebruiken als start, decors kunnen ontworpen en gecreëerd worden. Beelden kunnen foto’s worden, collages met digitale tekeningen. Een kamp waar je tablet niet kan ontbreken, waar je nieuwe apps leert kennen, waar je een stop-motion film maakt, waar je special effects ontdekt, maar waar je ook nog steeds potlood en papier gebruikt. Een combinatie van gewoon én digitaal.

10-14 juli | Eén pot

Wat kan je allemaal maken in één pot of pan? Wist je dat Broodthaers, één van de belangrijkste Belgische kunstenaars, bekend werd met een pot mosselen? Wat zouden wij kunnen maken in die ene pot? Simpele receptjes die we dagelijks proeven in combinatie met kunst in een pot. We gaan de uitdaging aan om alles te maken in een pot, bokaal of blik al kokend, schilderend en boetserend! Meebrengen: versleten of oude kookpot of pan, glazen bokaal, blik, schort.

17-20 juli | Moderne kunst

Kennen jullie Jackson Pollock, Rothko, Gerhard Richter en Robert Bradford? Met verf gooien, kribbelen en plakken is wat zij graag doen en wij deze week willen aanbieden. Veel gevarieerde technieken, veel prachtige kunstwerken en veel vuile vingers! Voorzie zeker kledij die vuil mag worden.

31 juli-4 augustus | Circus

Hoe kan de olifant lopen op een bal, hoe balanceert de leeuw op een touw of hoe zot verkleed loopt de giraf erbij? Welke kledij heeft de clown aan of de circusdirecteur? Wil je zelf ook wat circusacts leren? Hoe doen ze dat met de borden op een stok, of op de bal lopen of hoe loop je als een clown? Dit is een combinatiekamp van knutselen, theater en circus acts. Aan het einde van de week sluiten we het kamp af met een mini-show voor de ouders.

7-11 augustus | Monsters

Niets zo leuk als op zoek te gaan naar allerlei mogelijke fantasierijke wezens in onze wereld en ver daar buiten. We kijken naar wat ze hier al gevonden hebben aan buitenaardse ontwikkelingen, hoe graancirkels nu ontstaan, hoe vervoeren ze zich, hoe zien ze er uit, wat kunnen ze, zijn ze misschien al onder ons? Maar fantasie is ook op zoek gaan naar het meest griezelige wezen in ons, horrorfiguurtjes en zombies, griezelige maar toch ook mooie figuren. Een blik op het surrealisme van Dali en Miro laat ons zien dat er er veel kunstenaars zijn die ook wel houden van wat fantasie! Knippen, naaien, boetseren, ontwerpen, tekenen, schilderen… het wordt dolle pret om buitenaardse, fantastische en misschien wel donkere horror in ons naar boven te halen.

 

Gewoon en digitaal

Leeftijd? Kinderen van 10 tot 12 jaar

Tijdstip? Maandag 3, dinsdag 4, woensdag 5, donderdag 6 en vrijdag 7 juli, telkens van 9u tot 15u30

Deelnameprijs? € 125 (incl. materiaal en 1 drankje per dag)

Locatie? Hangar Bazarts, Lummense Kiezel 68B, 3510 Hasselt

 

Eén pot

Leeftijd? Kinderen van 10 tot 12 jaar

Tijdstip? Maandag 10, dinsdag 11, woensdag 12, donderdag 13 en vrijdag 14 juli, telkens van 9u tot 15u30

Deelnameprijs? € 145 (incl. materiaal en 1 drankje per dag)

Locatie? Hangar Bazarts, Lummense Kiezel 68B, 3510 Hasselt

 

Moderne kunst

Leeftijd? Kinderen van 7 tot 12 jaar

Tijdstip? Maandag 17, dinsdag 18, woensdag 19 en donderdag 20 juli, telkens van 9u tot 15u30

Deelnameprijs? € 105 (incl. materiaal en 1 drankje per dag)

Locatie? Hangar Bazarts, Lummense Kiezel 68B, 3510 Hasselt

 

Circus

Leeftijd? Kinderen van 7 tot 12 jaar

Tijdstip? Maandag 31 juli, dinsdag 1, woensdag 2, donderdag 3 en vrijdag 4 augustus, telkens van 9u tot 15u30

Deelnameprijs? € 130 (incl. materiaal en 1 drankje per dag)

Locatie? Hangar Bazarts, Lummense Kiezel 68B, 3510 Hasselt

 

Monsters

Leeftijd? Kinderen van 7 tot 12 jaar

Tijdstip? Maandag 7, dinsdag 8, woensdag 9, donderdag 10 en vrijdag 11 augustus, telkens van 9u tot 15u30

Deelnameprijs? € 130 (incl. materiaal en 1 drankje per dag)

Locatie? Hangar Bazarts, Lummense Kiezel 68B, 3510 Hasselt

 

Schrijf je in door een e-mail te sturen met je naam, adres, geboortedatum, telefoonnummer en naam van het kamp naar info@bazarts.be of door even te bellen naar 011 72 77 77. Je mag ook altijd bellen of mailen voor meer informatie.

Je kan je ook inschrijven door onderstaand formulier in te vullen. Wij kijken dan na of er nog plaats is voor dit kamp en contacteren je zo snel mogelijk om je inschrijving te bevestigen.

Je voornaam*

Je achternaam*

Je adres
straat en huisnummer*

postcode en gemeente*

Je e-mailadres*

Je telefoonnummer*

Je gsmnummer

Je geboortedatum*

Voor welk kamp wil je inschrijven?*
Gewoon en digitaalEén potModerne kunstCircusMonsters

Opmerkingen

velden met een * zijn verplichte velden.

Villa Basta vzw

Adres Schippersstraat 13, 3500 Hasselt
Telefoon 011 72 77 77
E-mail info@villabasta.be

Facebook Villa Basta Twitter Villa Basta Youtube Villa Basta

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

ondersteuning