20150825_121208Voor kinderen en tieners

Met een spuitbus in de hand kan je ongelofelijke resultaten bereiken. Even oefenen hoe je een spuitbus het best kan vastnemen, hoe hard je moet drukken en voilà, je bent vertrokken om je eigen graffitiwerk te maken! Eens je weet hoe je het moet aanpakken, weet je ook welke lagen je over elkaar wil en kan zetten.

Je maakt kennis met de mogelijkheden van de spuitbus, waarna je een space art-werk maakt of werkt met positieve en negatieve sjablonen. Nadien kan je op jouw eigen originele manier sjablonen maken om je naam of tag te verfraaien.

Kies zelf je eigen ondergrond: muur, karton, canvas of MDF-paneel. We oefenen sowieso eerst op karton of krimpfolie.

 

Voor jongvolwassenen

Je staat versteld over hoeveel sjablonen graffiti-kunstenaars gebruiken als je naar hun werken kijkt. Ken je Banksy? Wel, hij doet dat ook. Op een eenvoudige manier leren we je het verschil tussen sjablonen en hoe je ze gemakkelijk of moeilijk kan maken.

Als vriendengroep, vereniging of team kan je aan de slag op één groot houten paneel of iedereen werkt individueel op karton. Na een brainstorm- en oefensessie ben je klaar om je eigen tag te spuiten, die te verfraaien met sjablonen of gewoon heel je kunstwerk in freestyle en vrije improvisatie te maken. De begeleider kan jullie helpen om alles tot een mooi geheel te brengen zodat je een prachtige blikvanger hebt voor je klas, groep of vereniging!

Praktisch

De workshop kan alleen maar in zeer grote open ruimtes die goed verlucht zijn of in open lucht doorgaan. Denk er ook aan dat het een sterke geur en veel stof achterlaat. Deze workshop begeleiden wij vanaf eind maart tot en met eind september. Tijdens de herfst en winter kan de workshop graffiti niet ingehuurd worden.

Gedurende een project kunnen grotere, monumentale werken worden gerealiseerd. Dan wordt ook meer stilgestaan bij specifieke technieken van een bepaalde werkvorm.

Prijs
 • Workshops
  • Workshop van 2 uur: € 100
  • Workshop van 3 uur: € 150
  • Ieder extra uur: € 35 per uur
 • Projecten
  • Workshops van 2 uur: € 100
  • Workshops vanaf het derde uur: € 35 per uur
 • Vervoerskosten: € 0,40/km vanuit Hasselt
 • Materiaalkosten: afhankelijk van de duur van de workshop(s)
Extra info
 • Voorzie oude kledij of kledij die vuil mag worden
 • Onder het tabblad ‘Info’ bij ‘FAQ‘ vind je antwoorden terug op veelgestelde vragen over workshops. Neem daar zeker eens een kijkje! Eventuele vragen die je hebt, worden daar misschien al beantwoord.
Workshop of project aanvragen
 • De workshop kan je aanvragen door een e-mailtje te sturen naar info@villabasta.be of door te bellen naar het nummer 011 72 77 77. Ook voor meer informatie kan je op dit e-mailadres en telefoonnummer terecht.
 • Je kan de workshop ook aanvragen door onderstaand formulier in te vullen. Als je bepaalde zaken niet kan invullen, mag je gerust een schuine streep zetten.

  Wij nemen zo snel mogelijk contact met je op.  GEWENSTE TIJDSTIP

  datum van de workshop

  startuur van de workshop

  einduur van de workshop  GEWENSTE LOCATIE
  naam

  adres

  straatnaam en huisnummer

  postcode en gemeente


  DEELNEMERSGEGEVENS

  aantal deelnemers

  leeftijd van de deelnemers

  omschrijving van de deelnemers


  CONTACTGEGEVENS

  naam van de contactpersoon

  naam van de vereniging of school

  telefoon- of gsm-nummer

  e-mailadres

  adres

  straatnaam en huisnummer

  postcode en gemeente


  OPMERKINGEN